INTERNATIONAL
HANDBALL CAMP

GYŐR HUNGARY
7-13 JULY 2019

Szakmai stáb

Szakmai tapasztalat játékosként

Szakmai tapasztalat edzőként

Főbb szakmai eredményeim:

Egyéb:

Évek óta tudatosan készülök arra, hogy az aktív játék mellett már edzőként gyerekekkel is foglalkozhassak. Veszprémi játékos éveim alatt végeztem el az edzői képzést majd a klub serdülő csapatánál foglalkozhattam első alkalommal már edzőként is kézilabdával.  Norvégiában eltöltött időszakom alatt rengeteget tanultam mind a svéd és norvég edzőimtől, mind pedig a csapattárásaimtól. Modern szemléletű edzésmódszereket és a skandináv edzésfilozófiát részesítem előnyben, mert kifejezetten gyors játékra épül és mert a felszabadult, pozitív hozzáállásban hiszek, és ezt a szemléletet utánpótláskorban lehet és kell megszilárdítani a gyerekekben. Hiszek abban, hogy már egészen az alapoknál meg kell tanítani a fiatal sportolóknak a tudatos edzés, regeneráció, megfelelő nyújtás fontosságát és azt a hozzáállást ami egy norvég vagy svéd játékosnak természetes, hogy magától is lemegy edzeni mert felfogja hogy magáért dolgozik. Szeretnék a tapasztalataimmal és a tudásommal minél többet visszaadni a kézilabdázásnak és aktívan segíteni a magyar utánpótlás kézilabdát.”

Válogatott:

Világbajnokság:

Európa-bajnokság:

Olimpia:

Junior világbajnokság:

Klub:

Bajnokság:

Magyar kupa:

EHF-bajnokok ligája:

EHF-kupagyőztesek Európa-kupája:

EHF-kupa:

Egyéni:

155 alkalommal vettem magamra a címeres mezt. Két alkalommal álltam Világbajnokságon dobogón, egyszer Európa Bajnokságon. A pekingi olimpián bronzéremért játszottam a magyar válogatottal, az athéni olimpián 5. helyen zártunk. A Fradi játékosaként nemzetközi porondon egy alkalommal EHF Kupagyőztes lettem, és BL döntőt játszottam. Egy alkalommal egy külföldi csapat játékosaként (Hypo) szintén BL döntőt játszottam. Elmondhatom, hogy a Bajnokok Ligájának Gólkirálynője lettem. Több alkalommal lettem magyar bajnok, magyar kupagyőztes és a magyar bajnokság gólkirálynője, valamint a magyar bajnokság legjobb védőjátékosa. Sportteljesítményemet Magyar Köztársasági Bronz-, és Ezüstkereszttel tüntették ki a Parlamentben. Aktív sportpályafutásom után a Magyar Kézilabda Szövetséggel és az Ovi Sport Alapítvánnyal – amelynek Alelnöke vagyok- közösen kidolgoztam az országos Ovi-Kézi Programot. A témában megírt saját könyvem alapján, a Program keretén belül az országban 75 óvodában képeztem több, mint 600 óvodapedagógust. A Program így több, mint 6000 nagycsoportos óvodáshoz jutott el. Erre nagyon büszke vagyok!
Második éve tartok edzőimmel –jelenleg- 7 óvodában heti rendszeres foglalkozást több, mint 70 óvodásnak. Gyönyörűen fejlődnek, rájuk is nagyon büszke vagyok! Több óvodába járok vissza monitorozni az Ovi-Kézi Programot, valamint idén több alkalommal kerül megrendezésre az óvodáink részére Ovi Kupa rendezvényünk, speciális és korosztályazonos versenyrendszerben. 2013 óta rendszeresen szerepelek hazai kézilabdaközvetítéseken szakértőként, mind a válogatott, mind a csapataink mérkőzésein. Jelenleg is sokat láthattok a Sport1 és Sport2 csatornán! Úgy érzem, hogy a kapott talentumokat tovább KELL ADNOM!

Klub:

- EHF Bajnokok Ligája 2. helyezett (2002)
- EHF-Kupa győztes (2006)
- 2x NB1. Magyar Bajnok (2002, 2007)
- 2x Magyar Kupagyőztes (2001, 2003)

- EHF Bajnokok Ligája 2. helyezett (2008)
- EHF Bajnokok Ligája Gólkirálynő (2008)
- 2x Osztrák Bajnok (2008, 2009)
- 2x Osztrák Kupagyőztes (2008, 2009)

- NB1. Magyar Bajnokság III. helyezett
- NB1. Gólkirálynő (2010)

- NB1. Magyar Bajnokság III. helyezett

Szakmai munka:

Egyéb:

Munkatapasztalat:

Önkéntes tevékenység:

Tanulmányok:

Kapcsolatom a sportággal kisiskolás játékosként kezdődött a Kodály Zoltán Általános Iskolában, Horváth Árpád nevelőedző tanítványaként. Innen egyenes út vezetett a Grundfos Tatabánya KC serdülő és ifi csapatához. Felnőttként a Tarján SE NB II-ben folytattam a játékot. Egyetemi éveim alatt a TFSE NB II-es csapatához igazoltam. Két szezon után visszatértem a Tarján SE-hez, ahol edzőként is tevékenykedtem az ifjúsági és a felnőtt csapat mellett is. Amatőr játékosként jelenleg is tagja vagyok a csapatnak.

EHF-Mesteredző

Edzői állomások:

Több éve foglalkozom gyerekekkel utánpótlásban, több éve nyári táborokat is szervezek.

Győri születésem révén én is a híres utánpótlás nevelési rendszerben nőttem fel, neves edzők kezei alatt. A játékos karierem kiteljesedése Kiskunhalas színeiben volt az NBI-ben 3 éven keresztül.Majd ezután anyai örömök vártak rám. Hazaköltöztem Győrbe és a nevelő egyesületem,  utánpótlás edzőként számít rám immáron 11 éve. Ez idő alatt elvégeztem a tanítóképző főiskolát és több csapatot is utánpótlás sikerek felé vezettem.Nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni! 

Hársfalvi Júlia pályafutását a Veszprém Barabás majd a Mosonmagyaróvári KC csapataiban kezdte. A 2015-2016-os szezont megelőzően szerződtette a Győri Audi ETO csapata.[4] A Rába-parti csapatban Korsós Dorinasérülését követően jutott több játéklehetőséghez, miközben egy könyökszalag-szakadás miatt neki is több hetet ki kellett hagynia.[5] A 2016-17-es szezonban húsz bajnoki mérkőzésen negyven gólt szerzett és bemutatkozhatott a Bajnokok Ligájában is.[6]

A Győri ETO-val két bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját valamint kupát nyert. A 2017-2018-as szezonra kölcsönadták a Debreceni VSC-nek.[7]

A 2018-2019-es idényt a német TuS Metzingennél töltötte, ugyancsak kölcsönben.[8] 2019 nyarától a Siófok KC játékosa.

Tagja volt az Európa-bajnoki negyedik U19-es válogatottnak. A magyar felnőtt válogatottba Kim Rasmussen hívta meg először 2016-ban,[10] majd 2017-ben mutatkozhatott be címeres mezben.

Győri Audi ETO:

Válogatott:

Olimpiai játékok: 2. helyezett: 2000 (Sydney)

Világbajnokság: 2. helyezett: 2003

Európa-bajnokság: győztes: 2000

Klubcsapatban:

Díjai, elismerései:

Szakmai pályafutás

2013-2014. Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar – sportszakmai gyakorlat az egyetemi kézilabda csapat mellett
2015-2017. Tatai Atlétikai Club-edző, fiú serdülő kézilabda csapat
2016-2018. Kőkúti DSE – játékos-edző, Komárom-Esztergom Megyei férfi felnőtt kézilabda csapat
2017- Kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium és Általános Iskola Petőfi Sándor Általános Iskolája – testnevelő tanár
2017- Kisbér KC - utánpótlás vezetőedző
2018- Kisbér KC- játékos-edző, Komárom-Esztergom Megyei férfi felnőtt kézilabda csapat

partnereink